De 5 mooiste bestemmingen voor je wandeltocht

Nov 22, 2022 | Reizen

Veel mensen denken bij wandelen aan de Alpen. Maar ook andere landen verleiden met goed bewegwijzerde wandelroutes en uitzichten die je de adem doen inhouden.

Albanië – het geheime wandelparadijs van Europa

Het kleine land aan de westelijke rand van het Balkanschiereiland lonkt met wilde natuurschatten en geldt als een geheime tip voor liefhebbers van bergsporten. De ongerepte natuur en de Zuid-Europese charme van de Albanese herbergiers maken deze bestemming tot een unieke ervaring.

Ontdek verlaten baaien op avontuurlijke wandelroutes langs de kust of maak een boottocht op een turkooisblauw stuwmeer in de Albanese Alpen – fantastische panorama’s zijn gegarandeerd. De langeafstandswandelroute “Pieken van de Balkan” voert over oude herders- en ezelpaden langs watervallen en bergmeren naar de meest pittoreske hoekjes van Albanië. s Avonds wacht je een stevige maaltijd in een van de rustieke herbergen van het land. Natuurlijk mag een glas van de high-proof nationale drank Raki niet ontbreken.

Ethiopië – Avontuur op grote hoogte op het dak van Afrika

Toegegeven, dit onbekende land in de Hoorn van Afrika is niet de eerste plaats waar je aan denkt bij een wandelvakantie. Toch lonkt Ethiopië met de meeste bergtoppen van vierduizend meter op het Afrikaanse continent. Het Simien Mountains National Park is een wandelparadijs en herbergt Ras Dashen, met 4.550 meter de hoogste berg van het land. Geniet van fantastische panorama’s en ontdek exotische diersoorten zoals de bedreigde Walia steenbok.

Kaapverdië – Puur natuur in de archipel van contrasten

Deze groep eilanden van vulkanische oorsprong doet het hart van elke wandelliefhebber sneller kloppen. Het eiland Fogo met het gelijknamige nationale park en het groene paradijs Santo Antão in het noordwesten van de archipel gelden als mekka’s voor wandelaars. Deze laatste trekt bezoekers aan met zijn vruchtbare valleien en tropische vegetatie. Wandel langs suikerriet- en koffieplantages en laat je betoveren door de fruitige geur van de mangobomen.

Peru – Wandelen in de voetsporen van de Inca’s

Peru, dat is kleurrijk, eeuwenoude culturele monumenten en gastvrije mensen. Voor wandelaars bieden de Andes een uniek decor voor het beklimmen van de hoogste bergen van Zuid-Amerika. Als je dichterbij komt, zullen de sneeuwwitte pieken omringd door turkooisblauwe lagunes je betoveren. Wandel in de voetsporen van de Inca’s door avontuurlijke kloven, langs magische ruïnes van de vroegere geavanceerde beschaving tot aan de legendarische Machu Picchu.

Nepal – Wandelen in het land van de Sherpa

Nepal is een van de meest spectaculaire bestemmingen voor gepassioneerde wandelliefhebbers. Naast gletsjers die glinsteren in het licht van de zon en woeste rivieren, wachten de hoogste toppen ter wereld op je. Of je nu de gematigde Ghorepani trektocht maakt door verborgen bergdorpjes en geurige rododendronbossen of een tocht maakt aan de voet van de Mount Everest, het ongeëvenaarde natuurschoon van de Himalaya is adembenemend.

Meer in deze categorie

Yiro’s
Copyright © 2024 Yiro